INFORMASJON
Inderøyhøst 2022, 10-14 oktober
Tidsrommet for Inderøyhøst er 09.00-15.00.
Uken avsluttes med en felles visning.
Hovedarena for kursene er Akset- Inderøy kultur og skolesamfunn.
Inderøyhøst er fullt og påmeldingen er derfor lukket.
Årets kunstnergruppe
Ole Tobias Antonsen (musikk)
Ole Tobias Antonsen er en trommeslager, pedagog og musikkprodusent født og oppvokst i Bodø, men har de siste 10 år hatt base i Oslo. Han har jobbet med musikk i alle mulige former og sjangre med et bredt utvalg av konstellasjoner. Han har jobbet med alt fra klassisk musikk til dødsmetall - via kommersiell pop, musikaler og afrikansk musikk i Uganda.
Som utøvende musiker har han sitt hovedvirke live med Vidar Villa, og jobber ellers i studio som musiker og produsent, i tillegg til forskjellige freelance-prosjekter. Som musikkpedagog har han jobbet med elever fra 5 år til 65 år, på kulturskoler, ungdomsskole og VGS, tilrettelagte avdelinger og i store tverrfaglige prosjekter.
Ole er opptatt av forskjellen på å lære bort forskjellen i å lære OM musikk eller å LÆRE musikk - basert på hver enkelt elevs behov og ønsker. Om man er skuespiller, musiker eller danser (eller lystekniker for den skyld), så er en grunnleggende forståelse for hverandres "språk" viktig, og nøkkelen til dette er vår fellesnevner, uavhengig av hvilket kunstfelt man jobber med; nemlig puls, tempo og rytme - i fellesskap. Uten felles puls, tempo og rytme er vi ute av sync og vi jobber ikke sammen. Ole jobber 'hands on' og er vant til å måtte improvisere og justere planen underveis slik at elevene blir sett mest mulig, og føler mestring gjennom å strekke seg mot sitt potensial, uavhengig av elevers behov for tilrettelegging, tidligere erfaring, nivå og ambisjon.
Ole skriver mastergrad i musikkpedagogikk, og har samspillsundervisning på bandinstrumenter som interessefelt. Dette kommer fra et brennende ønske om å lære andre viktigheten av å spille SAMMEN og ikke bare samtidig. Dette gjenspeiles av overnevnte nøkkel, og felles puls, tempo og rytme henger tett sammen med det å faktisk spille og fremføre SAMMEN.
Foto: Kristoffer Bjerkelund // Qwerty AS
Ingeborg Bjerke Styve (dans)
Ingeborg er en Oslo-basert dansekunstner oppvokst i Gudbrandsdalen. Hun har utdannelse i dansekunst og koreografi fra Skolen for Samtidsdans samt en 4 årig BA i utøvende dans og PPU fra Universitetet i Stavanger. Ingeborg jobber både skapende og utøvende innenfor flere prosjekter og er co- grunnlegger av det skapende dansekunst-kollektivet KOLLEKTIVNI. Hennes kunstneriske arbeider springer ofte ut fra sensoriske og kinestetiske opplevelser, samt ulike oppfatninger av rom og interaktivitet. Kunstnerskapet hennes bærer gjerne preg av dette gjennom alternative scenerom og sted-spesifikt arbeid. Her søker hun ofte etter å utfordre og transformere scenerommet samt publikums oppfattelse, opplevelse og interaksjon i det. Hennes interesser strekker seg også innenfor felt som visuell kunst, stemmearbeid, teater og sang. På bakgrunn av dette er hun veldig opptatt av interdisiplinært samarbeid med andre kunstnere og anvendelse ofte ulike felt og disipliner i sine arbeider.
Ingeborg har jobbet som pedagog parallelt med sitt kunstneriske virke i mange år, og er co- kunstnerisk leder og pedagog ved Rom for Dans UNG, ved Rom for Dans, Oslo. Rom for Dans UNG holder kurs i skapende dans og koreografi for barn og unge. Danseskolen har som mål at barn og unges kreative og skapende uttrykk skal tas på alvor, og å gjøre dansekunsten tilgjengelig for flere.
Gjennom metoder Ingeborg bruker i arbeidet sitt ved Rom for Dans UNG vil deltakerne bli introdusert for improvisasjon og ulike koreografiske verktøy. De vil få veiledning til å forstå sitt eget kroppslige og kunstneriske uttrykk i dansen, og gis et innblikk i flere ledd i arbeidet med en danseforestilling.
Ida Westvig (teater)
Ida Westvig er født og oppvokst i Bodø, og har jobbet som dramapedagog og scenekunstner i Oslo i flere år. Hun har mastergrad i teaterfag og PPU fra OsloMet, med særlig fokus på ulike former for figurteater. I masterforestillingen Den gangen du måtte gå 234 meter i mine sko (2019) utforsket hun migranters livsfortellinger gjennom figurteaterkunst og historieforsterkende lyddesign. Hennes kunstneriske virksomhet sentrerer seg videre rundt det stedsspesifikke i kombinasjon med figurteater og historie. Hun er medgrunnlegger av teaterkompaniet Teaterkvartetten, som hittil har skapt interaktive barneforestillinger på bestilling fra Fortidsminneforeningen, som Mysteriet på Vøienvolden gård (2019) og Oppdrag Steinvikholm (2021). Forestillingene ligger i skjæringspunktet mellom teaterkunst og museumsformidling, der barns premisser danner grunnlaget for formen. Ida har undervist for barn og unge i aldersgruppen 5-18 år ved blant annet Bærum teaterskole, og også voksne ved amatørgruppen Askeladden. Hennes pedagogiske arbeid preges av å være lekbasert og prosessorientert, der elevenes egen fantasi ofte danner utgangspunktet for det kunstneriske arbeidet.
Lurer du på noe?
Ta kontakt med:
Line Kanaris (prosjektleder Inderøyhøst)
linekanaris@dansitrondelag.no
+47 917 21 872